bewaar
Spaghetti met romige broccoli-kaassaus.
Spaghetti met romige broccoli-kaassaus.
bewaar

Spaghetti met romige broccoli-kaassaus.

Broccoli en kaas zijn al een goed duo, maar een nog beter trio met pasta.

20 min. bereiden
274waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

300 g

spaghetti

1

ui

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

250 ml

finesse voor koken

300 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

125 g

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Broccoli en kaas zijn al een goed duo, maar een nog beter trio met pasta.

Aan de slag

1

Snijd de broccoli in roosjes, snijd de steel in plakjes en kook ze samen gaar in ca. 15 min. Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking Versnipper de ui en pers de knoflook. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak hierin de ui goudbruin. Schenk de Finesse voor Koken erbij in de pan, roer 2/3 van de kaas erdoor en breng het al roerend aan de kook.

2

Warm de saus, afgedekt en op laag vuur, 5 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de broccoli af en stamp met een pureestamper fijn. Schep de broccolipuree, de cherrytomaten en de knoflook bij de kaassaus en warm het al roerend nog 1 min. door. Breng pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de broccolisaus erover. Strooi er naar smaak de rest van de gemalen kaas over.