Couscous met lichte kaassaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 courgette
- 2 gele paprika's
- 2 vleestomaten
- 4 el traditionele olijfolie
- 300 g couscous
- 125 ml finesse voor koken (kookroom)
- 100 g geraspte belegen kaas
- 25 g verse bieslook
Keukenspullen
- ovenschaal (ca. 2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groenten schoon en snijd in stukken. Vet de ovenschaal in. Leg de groenten in de ovenschaal en schep om met de olijfolie. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. en schep af en toe om. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de finesse voor koken in een steelpannetje en laat de kaas hierin zachtjes smelten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de couscous over borden. Schenk de kaassaus over en naast de couscous en strooi de bieslook erover. Serveer de geroosterde groenten ernaast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Couscous met lichte kaassaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met lichte kaassaus
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 courgette
- 2 gele paprika's
- 2 vleestomaten
- 2 el traditionele olijfolie
- 4 el traditionele olijfolie
Maak de groenten schoon en snijd in stukken. Vet de ovenschaal in. Leg de groenten in de ovenschaal en schep om met de olijfolie.
- 300 g couscous
Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. en schep af en toe om. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- 125 ml finesse voor koken
- 100 g geraspte belegen kaas
Verwarm de finesse voor koken in een steelpannetje en laat de kaas hierin zachtjes smelten. Breng op smaak met peper en zout.
- 25 g verse bieslook
Snijd de bieslook fijn. Verdeel de couscous over borden. Schenk de kaassaus over en naast de couscous en strooi de bieslook erover.
Serveer de geroosterde groenten ernaast.