bewaar
Voorjaarskippensoep
Voorjaarskippensoep
bewaar

Voorjaarskippensoep

20 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ pak

gele rijst

1

citroen

1 liter

kippenbouillon

250 g

kipfilet

8

wortels

200 g

sugar snaps

3

bosuitjes

1 zak

panklare spinazie

Aan de slag

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de bouillon in een grote pan met de citroenrasp en 2 eetlepels citroensap aan de kook. Voeg de kip, wortel, sugarsnaps (of peultjes) en bosui toe, en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Roer de spinazie door de soep en laat de blaadjes iets slinken. Breng de soep pittig op smaak met zout, (versgemalen) peper en eventueel nog wat citroensap. 4 Schep een kwart van de rijst in een kopje, druk dit goed aan en keer de rijst boven op een groot diep bord. Schep de kippensoep met groenten eromheen.