bewaar
Sint-jakobsschelpen met citroengroente
Sint-jakobsschelpen met citroengroente
bewaar

Sint-jakobsschelpen met citroengroente

20 min. bereiden
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ schaaltje

sugar snaps

½ bakje

bieslook

1

citroen

5 el

olijfolie

1 tl

honing

1

gele paprika

12

sint-jakobsschelpen

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en de draden van de sugar snaps en kook ze 5 min. Giet af, spoel af met koud water en snijd in dunne reepjes. Snijd de bieslook in stukjes van 4 cm. Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroen en snijd deze in flinterdunne reepjes. Pers de vrucht uit.

2

Maak een dressing van 1 el citroensap, 3 el olie, de honing en peper en zout naar smaak. Schep de sugar snaps, de bieslook, de citroenreepjes en de paprika om met de dressing.

3

Verhit de rest van de olie in een pan. Bak de sint-jakobsschelpen op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Verdeel over 4 borden en leg op elke schelp een plukje groente.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.