bewaar
Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse
Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse
bewaar

Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse

15 min. bereiden
2 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

sint-jakobsschelpen

200 g

tuinerwten

½ zakje

munt

100 ml

slagroom

2 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

  • fijne zeef

Aan de slag

1

Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten in een bodempje water in 2-3 minuten gaar. Giet de erwten af en pureer ze samen met 3 blaadjes fijngesneden munt, de slagroom en enkele druppels olijfolie met citroenaroma met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sint-jakobs-schelpen 2-3 minuten per kant, bestrooi ze daarna met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de mousse over vier borden en leg hierop de sint-jakobsschelpen. Bestrooi het gerecht met de rest van de munt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig