bewaar
Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse
Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse
bewaar

Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse

15 min. bereiden
2 uur wachten
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

sint-jakobsschelpen

200 g

tuinerwten

½ zakje

munt

100 ml

slagroom

2 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

  • fijne zeef

Aan de slag

Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten in een bodempje water in 2-3 minuten gaar. Giet de erwten af en pureer ze samen met 3 blaadjes fijngesneden munt, de slagroom en enkele druppels olijfolie met citroenaroma met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sint-jakobs-schelpen 2-3 minuten per kant, bestrooi ze daarna met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de mousse over vier borden en leg hierop de sint-jakobsschelpen. Bestrooi het gerecht met de rest van de munt.