bewaar
Sint-jakobsschelpen op avocadomousse
Sint-jakobsschelpen op avocadomousse
bewaar

Sint-jakobsschelpen op avocadomousse

Feestje? Met dit - snelle - voorgerecht scoor je punten.

15 min. bereiden
pittig
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rijpe avocado

1 el

citroensap

1 el

zure room

2

traditionele olijfolie

1

gedroogd chilipepertje

1 el

traditionele olijfolie

300 g

diepvries sint-jakobsschelpen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • cocktailglazen

Feestje? Met dit - snelle - voorgerecht scoor je punten.

Aan de slag

Schil de avocado en snijd deze in blokjes. Schep deze om met citroensap. Pureer de helft van de avocado met de zure room en 2/3 van de olie met de staafmixer (of met de vork zeer fijn prakken). Verkruimel de chilipeper. Beng de avocadomousse op smaak met de helft van de chilipeper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Dep de Sint-Jakobsschelpen goed droog. Bestrijk ze dun met olie en grill ze in 1-2 min. in de grillpan gaar, keer ze halverwege. Verdeel de avocadomousse de cocktailglazen. Leg de rest van de avocadoblokjes en sint-jacobsschelpen erop. Bestrooi het gerecht met chilipeper. Serveer direct.

tip

bereidingstipDe avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.