bewaar
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
bewaar

Pappardelle met sint-jakobsschelpen

15 min. bereiden
181waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 zakken

sint-jakobsschelpen

200 ml

slagroom

2 teentjes

knoflook

1

visbouillontablet

500 g

pappardelle

75 g

ijskoude boter

2 el

peterselie

2 el

kappertjes

zeezout

1

citroen

Aan de slag

Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking, dep ze droog en bestrooi ze met peper. Breng in een grote pan water aan de kook. Doe de slagroom met de knoflook in een pannetje en breng aan de kook. Los de bouillontablet erin op en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met 25 gram boter. Haal de knoflook uit de roomsaus en roer 50 gram boter en de peterselie door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de pasta. Voeg de kappertjes toe en schep voorzichtig om. Bak in een droge koekenpan op hoog vuur de sint-jakobsschelpen in 1 min. per kant lichtbruin. Bestrooi ze met zeezout. Verdeel de pasta over vier diepe borden en maal er peper boven. Leg de sint-jakobsschelpen erop en knijp boven elk bord een kwart citroen uit.