Sint-ja­kobs­schel­pen met mil­de knof­look­saus

(62) waardeer
voorgerecht 4 personen
4 62

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sint-jakobsschelpen in zeef laten ontdooien en uitlekken. Ontdooide schelpdieren droogdeppen met keukenpapier. Tomaten eventueel ontvellen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen (wel bewaren!) en vruchtvlees in dunne repen snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag olijfolie verhitten en sint-jakobsschelpen op hoog vuur in 5-6 min. lichtbruin en net gaar bakken, halverwege keren. Overdoen in kom en helft van limoensap erover sprenkelen. Tomaat erdoor scheppen en cocktail op smaak brengen met zout en peper. In achtergebleven bakvet knoflookplakjes zachtjes fruiten (ze mogen niet bruin worden). Knoflook met olie uit pan in hoge kom scheppen. Broodkruim, rest van limoensap, tomaatzaadjes en 150 ml water toevoegen en geheel met staafmixer pureren. Lepel voor lepel truffelolie erdoor mengen, tot gladde saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en chilipeper.
  2. Cocktail in glazen scheppen en knoflooksaus erover verdelen. Beetje chilipeper erboven malen ter garnering.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.