bewaar
Sint-jakobsschelpen met milde knoflooksaus
Sint-jakobsschelpen met milde knoflooksaus
bewaar

Sint-jakobsschelpen met milde knoflooksaus

40 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bakjes

sint-jakobsschelpen

2

(tros)tomaten

2 eetlepels

olijfolie

1

limoen

2 teentjes

knoflook

1 sneetje

oud witbrood

4 eetlepels

truffelolie

chilipeper uit de molen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Sint-jakobsschelpen in zeef laten ontdooien en uitlekken. Ontdooide schelpdieren droogdeppen met keukenpapier. Tomaten eventueel ontvellen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen (wel bewaren!) en vruchtvlees in dunne repen snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag olijfolie verhitten en sint-jakobsschelpen op hoog vuur in 5-6 min. lichtbruin en net gaar bakken, halverwege keren. Overdoen in kom en helft van limoensap erover sprenkelen. Tomaat erdoor scheppen en cocktail op smaak brengen met zout en peper. In achtergebleven bakvet knoflookplakjes zachtjes fruiten (ze mogen niet bruin worden). Knoflook met olie uit pan in hoge kom scheppen. Broodkruim, rest van limoensap, tomaatzaadjes en 150 ml water toevoegen en geheel met staafmixer pureren. Lepel voor lepel truffelolie erdoor mengen, tot gladde saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en chilipeper.

2

Cocktail in glazen scheppen en knoflooksaus erover verdelen. Beetje chilipeper erboven malen ter garnering.