Zacht­ge­kookt ei met sol­daat­je

(54) waardeer
hollands ontbijt 4 personen
4 54

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • eiprikker

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een kleine pan zoveel water aan de kook, dat de eieren straks onder staan. Prik met de eiprikker in elk ei een gaatje. Leg de eieren in de pan zodra het water kookt en kook ze 5 minuten. Spoel de eieren daarna direct af onder koud water. (Laat ze niet in het koude water staan, dan koelen de eieren te veel af). Snijd het geroosterde brood in repen (soldaatjes). Strooi een beetje zeezout en (versgemalen) peper op de rand van het bord. Pel de top van het ei, eet het bovenste eiwit eraf. Doop het soldaatje in het zachte eigeel en daarna naar smaak in zeezout en peper.

Tip:

Bewaart u eieren in de koelkast, tel dan 1 minuut bij de kooktijd op. Prik een ei voor het koken in met een eiprikker, dat voorkomt barsten tijdens het koken.

video

Ei ko­ken

instructievideo - 01:51 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.