Gebakken eihartjes

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 sneetjes wit casinobrood
- 3 el ongezouten roomboter
- 4 middelgrote eieren
- 4 wit casinobrood
- 1½ zakje gemengde friseesla
- 1½ zakje tuinkers
Keukenspullen
- hartvormpje
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Steek met het hartvormpje het brood uit. Zet de steker in de koekenpan en verhit hierin een klontje boter. Breek het ei in het hartvormpje en bak het op laag vuur gaar in 5 à 8 minuten minuten. Haal het eihartje uit de pan en houd het warm onder aluminium folie. Bak de rest van de eieren op dezelfde wijze. Rooster ondertussen de broodhartjes. Verdeel de sla over vier borden. Leg de broodhartjes op de sla en verdeel de eihartjes erover. Bestrooi vervolgens met zout en (versgemalen) peper en knip de tuinkers er fijn overheen. Serveer direct.
Tip:
Met verschillende vormen kunnen gevarieerde eitjes gebakken worden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 190 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gebakken eihartjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken eihartjes
- 4 sneetjes wit casinobrood
- 1½ el ongezouten roomboter
Steek met het hartvormpje het brood uit. Zet de steker in de koekenpan en verhit hierin een klontje boter.
- 4 middelgrote eieren
- 4 wit casinobrood
- 1½ el ongezouten roomboter
Breek het ei in het hartvormpje en bak het op laag vuur gaar in 5 à 8 minuten minuten. Haal het eihartje uit de pan en houd het warm onder aluminium folie. Bak de rest van de eieren op dezelfde wijze. Rooster ondertussen de broodhartjes.
- 1½ zakje gemengde friseesla
- 1½ zakje tuinkers
Verdeel de sla over vier borden. Leg de broodhartjes op de sla en verdeel de eihartjes erover. Bestrooi vervolgens met zout en (versgemalen) peper en knip de tuinkers er fijn overheen. Serveer direct.