bewaar
Gekookt eitje met broodsoldaatjes en truffelboter
Gekookt eitje met broodsoldaatjes en truffelboter
bewaar

Gekookt eitje met broodsoldaatjes en truffelboter

Dat is wat we noemen: een brunch-de-luxe. Ideaal voor eerste paasdag!

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

8 personen

50 g

gezouten roomboter

1 el

truffel-paddenstoelentapenade

8

middelgrote eieren

8 sneetjes

wit casinobrood

Dat is wat we noemen: een brunch-de-luxe. Ideaal voor eerste paasdag!

Aan de slag

1

Meng de boter met de tapenade. Breng een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Spoel af onder koud stromend water.

2

Rooster ondertussen het brood. Besmeer het nog warme brood met de truffelboter en snijd elk sneetje in 4 repen (soldaatjes).

3

Pel de top van de eitjes en verwijder het bovenste eiwit. Serveer elk ei met 4 broodsoldaatjes. Doop de soldaatjes in het zachte eigeel en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.