Ge­kookt ei­tje met broodsol­daat­jes en truf­fel­bo­ter

Dat is wat we noemen: een brunch-de-luxe. Ideaal voor eerste paasdag!

(14) waardeer
hollands brunch Dat is wat we noemen: een brunch-de-luxe. Ideaal voor eerste paasdag! 8 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de boter met de tapenade. Breng een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Spoel af onder koud stromend water.
  2. Rooster ondertussen het brood. Besmeer het nog warme brood met de truffelboter en snijd elk sneetje in 4 repen (soldaatjes).
  3. Pel de top van de eitjes en verwijder het bovenste eiwit. Serveer elk ei met 4 broodsoldaatjes. Doop de soldaatjes in het zachte eigeel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 115 mg
Tags
Ook te zien in

Gekookt eitje met broodsoldaatjes en truffelboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­kookt ei­tje met broodsol­daat­jes en truf­fel­bo­ter

1
1
  • 50 g gezouten roomboter
  • 1 el truffel-paddenstoelentapenade

Meng de boter met de tapenade.

2
2
  • 8 middelgrote eieren

Breng een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Spoel af onder koud water.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

3
3
  • 8 sneetjes wit casinobrood

Rooster ondertussen het brood. Besmeer het nog warme brood met de truffelboter en snijd elk sneetje in 4 repen (soldaatjes).

4
4

Pel de top van de eitjes en verwijder het bovenste eiwit. Serveer elk ei met 4 broodsoldaatjes.

5
5

Doop de soldaatjes in het zachte eigeel en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.