bewaar
Frambozentrifle
Frambozentrifle
bewaar

Frambozentrifle

Dit laagjestoetje is zo verrukkelijk, daar wil je alleen maar meer van!

20 min. bereiden
1 uur wachten
984waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eierkoeken

50 ml

frambozensiroop

125 ml

verse slagroom

450 g

vanillekwark

250 g

verse frambozen

6 bladen

verse munt

1 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • hoge glazen schaal (1 à 1 1/2 liter)

Dit laagjestoetje is zo verrukkelijk, daar wil je alleen maar meer van!

Aan de slag

1

Snijd de eierkoeken in kleine stukjes. Schenk de siroop over de stukjes eierkoek. Klop slagroom stijf met een garde of een mixer. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de eierkoek.

2

Schep de vanillekwark, 1/4 van de frambozen en de helft van de slagroom erop. Schep opnieuw 1/4 frambozen, de rest van de eierkoek en kwark erover. Dit afdekken met een laag van 1/4 van de frambozen en slagroom.

3

Eindig ten slotte met de rest van de frambozen. Zet de trifle minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen. Garneer vlak voor serveren met de blaadjes munt en bestrooi met poedersuiker.

tip

bereidingstipU kunt de trifle 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast en garneer vlak voor serveren met munt en poedersuiker.

variatietipWordt de trifle geserveerd aan volwassenen? Vervang de siroop eventueel door zoete dessertwijn of frambozenlikeur.