Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg

nagerecht
4 personen
4
22
Advertentie
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- ½ dl slagroom
- 6 verse vijgen
- 300 g vanillekwark (bak à 500 g)
- 25 g roomboter
- 35 g poedersuiker
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 4 gebaksschelpen (of pasteibakjes (Jos Poell))
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Sinaasappel goed schoonboenen en schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelrasp en slagroom tegen de kook aan verwarmen, iets laten afkoelen. Intussen vijgen in plakken snijden. In kom kwark en slagroom door elkaar roeren.
- In koekenpan boter smelten. Poedersuiker, 2 eetlepels sinaasappelsap (rest wordt niet gebruikt), balsamicoazijn en 1 eetlepel water door boter roeren en mengsel tot siroop roeren. Plakken vijg ca. 2 minuten in siroop verwarmen. Gebaksschelpen of pasteibakjes op vier borden zetten. Bij pasteibakjes kapje eruitsnijden. Kwark in bakjes scheppen en taartjes beleggen met warme vijgen. Siroop rond taartjes druppelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 45 g
- vet 27 g