bewaar
Minestronesoep met spekjes
Minestronesoep met spekjes
bewaar

Minestronesoep met spekjes

Het heet dan wel een soep, maar met alles wat erin zit, is het een complete maaltijd.

15 min. bereiden
178waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

fusilli

750 ml

water

2

runderbouillontabletten

250 g

magere spekreepjes

400 g

wokgroente grofgesneden

740 g

witte bonen in pot

500 g

gezeefde tomaten

Het heet dan wel een soep, maar met alles wat erin zit, is het een complete maaltijd.

Aan de slag

1

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking in het water met de bouillontabletten (giet de pasta niet af). Bak ondertussen in een braad- of soeppan de spekreepjes krokant. Schep de wokgroente erbij en roerbak de groente 2 min.

2

Roer de witte bonen met vocht, de gezeefde tomaten en de pasta met het kookwater erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Verdeel de soep over de soepkommen.

combinatietipServeer knapperig gebakken (kruiden)stokbrood bij de soep.