Zalm­ri­sot­to met tui­n­erw­ten en wor­tel

(93) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 93

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de vis in stukjes. Breng 550 ml water aan de kook en los hierin het bouillontablet op. Snipper de ui. Smelt de boter in een hapjes- of braadpan en fruit de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en fruit deze ook glazig. Schenk er al roerend 100 ml warme bouillon bij en laat de rijst de bouillon opnemen. Schenk de rest van de bouillon erbij, voeg de tuinerwten en wortelen toe en breng aan de kook. Kook de rijst in 15 min. gaar. Voeg na 10 min. de zalm toe en warm het gerecht met de deksel op de pan nog 10 min. door.
  2. Roer de kookroom door de risotto en breng het gerecht op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Schep de zalmrisotto in diepe borden en strooi de kaas erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 10-11

Zalmrisotto met tuinerwten en wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­ri­sot­to met tui­n­erw­ten en wor­tel

1
1
  • 400 g diepvries wilde zalm
  • 1 visbouillontablet

Ontdooi de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de vis in stukjes. Breng 550 ml water aan de kook en los hierin het bouillontablet op.

2
2
  • 1 ui
  • 25 g ongezouten boter
  • 300 g risottorijst

Snipper de ui. Smelt de boter in een hapjes- of braadpan en fruit de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en fruit deze ook glazig.

3
3
  • 675 g diepvries tuinerwtjes met worteltjes

Schenk er al roerend 100 ml warme bouillon bij en laat de rijst de bouillon opnemen. Schenk de rest van de bouillon erbij, voeg de tuinerwten en wortelen toe en breng aan de kook.

4
4

Kook de rijst in 15 min. gaar. Voeg na 10 min. de zalm toe en warm het gerecht met de deksel op de pan nog 10 min. door.

5
5
  • 50 ml kookroom light
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat

Roer de kookroom door de risotto en breng het gerecht op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.

6
6
  • 75 g geraspte oude kaas

Schep de zalmrisotto in diepe borden en strooi de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.