Zalmpakketje met prei
bewaar
bewaar

Zalmpakketje met prei

10 min. bereiden
20 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Prik een paar gaatjes in de verpakking en verwarm de aardappelschijfjes 5 min. in de magnetron op 700 watt. Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van de stukken bakpapier of aluminiumfolie (30 x 30 cm, aluminiumfolie eerst invetten met olie). Strooi er wat (versgemalen) peper en zout over.

Snijd de dille fijn. Meng de mosterd met de olie en dille en breng op smaak met peper en zout. Wrijf de stukken zalm rondom in met het mosterdmengsel en leg ze op de aardappelplakjes. Maak de prei schoon en snijd in grove ringen. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Verdeel de prei en rode ui over de zalm.

Schenk de bouillon eroverheen en vouw de pakketjes rond de vis omhoog, bind ze met paktouw vast. Zorg dat de pakketjes goed dicht zitten, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg de pakketjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de zalmpakketjes in ca. 20 min. gaar worden. Leg de pakketjes op de borden en vouw ze open.

bereidingstipGerechten stomen in een pakketje heet 'en papilotte' en dit kan in de oven met bakpapier of aluminiumfolie.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmpakketje met prei

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig