bewaar
Vislasagne met prei
Vislasagne met prei
bewaar

Vislasagne met prei

Rijkgevuld met kabeljauw, zalm en garnalen. En lekker veel, zodat je er met 6 mensen van kunt eten.

40 min. bereiden
40 min. oventijd
1058waarderingen

Ingrediënten

6 personen

100 g

ongezouten roomboter

75 g

tarwebloem

1 liter

visbouillon van tablet

7½ g

verse dille

4

preien

250 g

mascarpone

375 g

groene lasagnevellen

375 g

diepvries kabeljauwfilet

100 g

gerookte zalm

250 g

verse roze garnaal

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Rijkgevuld met kabeljauw, zalm en garnalen. En lekker veel, zodat je er met 6 mensen van kunt eten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 5 min. garen. Voeg de bouillon geleidelijk toe als de bloem begint te kleuren. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.

2

Snijd de dille fijn, voeg toe aan de bechamelsaus en breng op smaak met peper en zout. Was de prei en snijd in halve ringen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei 3 min. op laag vuur. Meng de mascarpone erdoor en voeg peper en zout toe.

3

Schenk een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen en 1/3 van de prei.

4

Bedek met lasagnebladen, ontdooide kabeljauwfilet, peper en zout en wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van de prei, de zalm en nog wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, de rest van de prei, de garnalen en de rest van de bechamelsaus. Bak 35-40 min. in de oven.

tip

bewaartipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.