bewaar
Pasta met vissaus
Pasta met vissaus
bewaar

Pasta met vissaus

Chic pastagerecht met twee soorten vis , room en lekker veel kruiden.

30 min. bereiden
314waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli tricolore

25 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

250 ml

halfvolle melk

3 tenen

knoflook

1

kleine ui

1

visbouillontablet

300 g

verse kabeljauwfilet

125 g

verse roze garnaal

125 ml

verse slagroom

3 el

verse dille

Chic pastagerecht met twee soorten vis , room en lekker veel kruiden.

Aan de slag

1

Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de fusilli in 10-12 min. gaar. Laat de boter in een pan met dikke bodem smelten. Roer de bloem erdoor en bak het mengsel 2-3 min. zachtjes zonder dat het gaat kleuren.

2

Schenk al roerende 2/3 van de melk erbij en blijf roeren tot er een dikke gebonden saus ontstaat. Giet scheut voor scheut de rest van de melk erbij om de saus te verdunnen. Blijf roeren tot de saus mooi glad is.

3

Pel de knoflook en snipper de ui. Verkruimel het bouillontablet boven de saus en pers de knoflook erboven uit. Roer de ui, kabeljauw en garnalen erdoor en verwarm de saus nog 10 min. zachtjes tot de kabeljauw gaar is en ui elkaar valt.

4

Roer de slagroom erdoor en verwarm het geheel nog even goed door. Hak intussen de dille fijn. Roer de dille erdoor. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de vissaus erop. Lekker met broccoli.