bewaar
Garnalenrisotto
Garnalenrisotto
bewaar

Garnalenrisotto

Met dit Italiaanse gerecht zet je iets bijzonders op tafel. De groenten: prei en tuinerwten.

30 min. bereiden
509waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

preien

2 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

750 ml

visbouillon van tablet

225 g

fijne diepvries tuinerwten

125 ml

crème fraîche

250 g

verse roze garnaal

Met dit Italiaanse gerecht zet je iets bijzonders op tafel. De groenten: prei en tuinerwten.

Aan de slag

1

Maak de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 15 min.

2

Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog ca. 5 min. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 3 min. afgedekt staan. Verdeel de risotto over diepe borden.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.