Garnalenrisotto
Met dit Italiaanse gerecht zet je iets bijzonders op tafel. De groenten: prei en tuinerwten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 preien
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g risottorijst
- 750 ml visbouillon van tablet
- 225 g fijne diepvries tuinerwten
- 125 ml crème fraîche
- 250 g verse roze garnalen
Advertentie
Bereiden
- Maak de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 15 min.
- Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog ca. 5 min. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 3 min. afgedekt staan. Verdeel de risotto over diepe borden.

Risotto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.255 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Garnalenrisotto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Garnalenrisotto
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min.
- 300 g risottorijst
Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
- 750 ml visbouillon van tablet
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 15 min.
- 225 g fijne diepvries tuinerwten
Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog ca. 5 min. Roer regelmatig.
- 125 ml crème fraîche
- 250 g verse roze garnalen
Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 3 min. afgedekt staan.
Verdeel de risotto over diepe borden.