bewaar
Pasta met krokante salami en champignons
Pasta met krokante salami en champignons
bewaar

Pasta met krokante salami en champignons

Dat deze pasta alle buiken 100% vult, moge duidelijk zijn, zó veel ingrediënten zitten erin.

20 min. bereiden
342waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

250 g

salami

500 g

champignons

100 ml

witte wijn

125 ml

crème fraîche

75 g

rucola

Dat deze pasta alle buiken 100% vult, moge duidelijk zijn, zó veel ingrediënten zitten erin.

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en laat hem in een vergiet uitlekken.

2

Snijd de salami in reepjes. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de reepjes salami knapperig uit. Schep ze uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken.

3

Snijd de champignons in partjes. Bak in het bakvet de champignons 5 minuten. Voeg de wijn en de creme fraiche toe en verwarm 2-3 minuten op laag vuur, tot de saus warm en gebonden is.

4

Schep de pasta erdoor en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de penne in diepe borden en garneer met een pluk rucola en de reepjes salami.

tip

variatietipEten er kinderen mee? Vervang de witte wijn door kippenbouillon.