bewaar
Gemberscones met room
Gemberscones met room
bewaar

Gemberscones met room

40 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

12 porties

225 g

zelfrijzend bakmeel

1 theelepel

bakpoeder

75 g

boter

100 ml

gembersiroop

1

ei

125 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. In kom zelfrijzend bakmeel met bakpoeder mengen. Boter met vingertoppen erdoor wrijven. Gembersiroop (1 el bewaren) en eierdooier toevoegen en geheel snel tot soepel deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak ca. 2 cm dik uitrollen. Met glas 12 rondjes uitsteken en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bovenkanten bestrijken met beetje eiwit. Scones in ca. 20 min. in midden van oven gaar en lichtbruin bakken. Slagroom stijfkloppen met rest van gembersiroop en bij scones serveren.