Petitfours met nootmuskaat

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g boter
- 50 g suiker
- 1 ei
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 1 mespunt nootmuskaat (versgeraspt)
- 10 g hazelnoten
- 1 theelepel zoete sherry (bijv. Pedro Ximenez slijter)
- 50 g poedersuiker
Keukenspullen
- mixer
- vijzel
- 16 minibakvormpjes (inhoud 20 ml) of 4 muffinvormpjes, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop met een mixer de boter met de suiker en het ei romig. Voeg het bakmeel, nootmuskaat en een mespunt zout toe en mix het geheel luchtig. Schep de inhoud in de minibakvormpjes of in muffinvormpjes. Bak de petitfours goudbruin en gaar. In de minibakvormpjes duurt dit 8-10 minuten; in de muffinvormpjes 15-20 minuten. Hak de noten grof in een vijzel of met de staafmixer. Rooster de grofgehakte noten goudbruin in een droge koekenpan. Roer de sherry door de poedersuiker tot een dikke pap, verdeel dit over de petitfours en strooi de hazelnoten erover. Rasp eventueel nog een beetje nootmuskaat erover. Serveer de petitfours met een glaasje zoete sherry.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 265 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 34 g
- vet 13 g