bewaar
Chocolade-pecankoekjes
Chocolade-pecankoekjes
bewaar

Chocolade-pecankoekjes

15 min. bereiden
20 min. wachten
124waarderingen

Ingrediënten

25 porties

150 g

boter

100 g

rietsuiker

1

ei

½ tl

nootmuskaat

1 el

cacaopoeder

125 g

zelfrijzend bakmeel

50 g

extra pure chocolade

1 zakje

pecannoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de boter met de suiker en klop het ei erdoor. Voeg de nootmuskaat, cacaopoeder, het bakmeel en een mespunt zout toe en meng tot een soepel beslag. Schep de chocolade erdoor.

2

Leg met behulp van 2 eetlepels 25 bergjes beslag ter grootte van een walnoot op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor 3 cm afstand tussen de bergjes en druk boven op elk bergje een pecannoot.

3

Bak de koekjes in de oven in ca. 20 min. gaar.

algemeenJe kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.