bewaar
Witlof-venkelsalade met gruyère
Witlof-venkelsalade met gruyère
bewaar

Witlof-venkelsalade met gruyère

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkel

150 g

witlof

1 eetlepel

citroensap

250 g

cherrytomaten

5 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

mosterd

½ teentje

knoflook

2 eetlepels

witte-wijnazijn

100 g

gruyère

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Venkel in heel dunne plakjes snijden, venkelgroen bewaren. Venkel en witlof bedruppelen met citroensap. Tomaten bestrijken met 1 el olie, bestrooien met 1/2 tl zout en peper en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Tomaatjes 5 min. in oven roosteren tot schil begint te blakeren. Mosterd, knoflook, azijn en rest van olie tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Venkel, witlof, gruyère en dressing door elkaar scheppen. Tomaatjes op salade leggen. Salade met venkelgroen garneren.