bewaar
Kerriewitlof met peterseliepuree
Kerriewitlof met peterseliepuree
bewaar

Kerriewitlof met peterseliepuree

15 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

1 zak

witlof

1

rode paprika

3 eetlepels

mix voor

1 theelepel

kerriepoeder

1 pak

aardappelpuree

1 zakje

verse peterselie

125 g

gezouten cashewnoten

Aan de slag

Witlof schoonmaken en bittere einden verwijderen. In pan met gezouten water ca. 7 min. koken. Uit water scheppen en laten uitlekken. Kookvocht bewaren. Intussen paprika wassen en in kleine blokjes snijden. 250 ml van witlofkookvocht in steelpan met paprikablokjes en groentesaus tot sausje mengen, even aan de kook brengen tot het bindt. Kerriepoeder, peper en zout naar smaak toevoegen. Puree in magnetron verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Peterselie fijnsnijden en door warme puree scheppen. Noten 2 min. in droge koekenpan bakken. Witlof over 4 borden verdelen, groentesaus erover gieten. Peterseliepuree erbij scheppen en noten erover strooien.