bewaar
Kerriekip met rijst en cashewnoten
Kerriekip met rijst en cashewnoten
bewaar

Kerriekip met rijst en cashewnoten

20 min. bereiden
157waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

280 g

kipfilet

1

ui

1

groene paprika

1 pakje

mix voor ajam kerrie madras

3 el

wokolie

300 ml

kraanwater

1 kg

diepvries tuinerwtjes met worteltjes

75 g

gezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in plakjes en de ui grof. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Bereid de marinademix met de olie volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de plakjes kipfilet hierin om.

2

Roerbak de plakjes kip zonder extra olie in de wok goudbruin en al bijna gaar. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak 4 min. Voeg, volgens de aanwijzingen op de verpakking, het water en de sausmix toe, voeg de tuinerwten met worteltjes toe.

3

Verwarm het gerecht al roerend tot het kookt. Warm het nog ca. 3 min. door, zodat de tuinerwten en worteltjes gaar zijn. Schep de rijst op borden en schep de kip kerrie madras erbij. Strooi de cashewnoten erover.