Spicy kabeljauw met witlof en kerriesaus
Alle lof voor witlof. Zeker met een lekker gebakken visje erbij.

Advertentie
Ingrediënten
- 750 g witlof (zak 750 g)
- 400 g verse kabeljauwfilets (pak 400 g)
- 2 tl kerriepoeder
- 1½ tl sambal oelek
- 4 el zonnebloemolie
- 700 g krieltjes (zak a 450 g)
- 140 g mix voor groentesaus milde kerrie (pakje 140 g)
Advertentie
Bereiden
- Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in vieren. Breng in een ruime pan met water en zout naar smaak de witlof aan aan de kook. Kook met de deksel half op de pan voor 10 min. Giet af.
- Wrijf de bevroren vis rondom in met 1 1/2 tl kerriepoeder, 1 tl sambal en eventueel wat zout. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilet in ca. 12 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappeltjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Roer de rest van de sambal en kerriepoeder erdoor. Bereid intussen de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Spicy kabeljauw met witlof en kerriesaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spicy kabeljauw met witlof en kerriesaus
- 750 g witlof
Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in vieren. Breng in een ruime pan met water en zout naar smaak de witlof aan aan de kook. Kook met de deksel half op de pan voor 10 min. Giet af.
- 400 g verse kabeljauwfilets
- 1½ tl kerriepoeder
- 1 tl sambal oelek
- 3 el zonnebloemolie
Wrijf de bevroren vis rondom in met kerriepoeder, sambal en eventueel wat zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilet in ca. 12 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar.
- 1 el zonnebloemolie
- 700 g krieltjes
- ½ tl kerriepoeder
- ½ tl sambal oelek
- 140 g mix voor groentesaus milde kerrie
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappeltjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Roer de rest van de sambal en kerriepoeder erdoor. Bereid intussen de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.