bewaar
Spicy kabeljauw met witlof en kerriesaus
Spicy kabeljauw met witlof en kerriesaus
bewaar

Spicy kabeljauw met witlof en kerriesaus

Alle lof voor witlof. Zeker met een lekker gebakken visje erbij.

20 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

witlof

400 g

verse kabeljauwfilet

2 tl

kerriepoeder

1½ tl

sambal oelek

4 el

zonnebloemolie

700 g

krieltjes

140 g

mix voor groentesaus milde kerrie

Alle lof voor witlof. Zeker met een lekker gebakken visje erbij.

Aan de slag

1

Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in vieren. Breng in een ruime pan met water en zout naar smaak de witlof aan aan de kook. Kook met de deksel half op de pan voor 10 min. Giet af.

2

Wrijf de bevroren vis rondom in met 1 1/2 tl kerriepoeder, 1 tl sambal en eventueel wat zout. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilet in ca. 12 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar.

3

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappeltjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Roer de rest van de sambal en kerriepoeder erdoor. Bereid intussen de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.