bewaar
Sperziebonen-aardappelraita
Sperziebonen-aardappelraita
bewaar

Sperziebonen-aardappelraita

30 min. bereiden
151waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

amandelschaafsel

1

rode ui

2 el

zonnebloemolie

1 zakje

aardappeldobbeltjes

2 tl

kerriepoeder

500 g

sperziebonen

1 bakje

Griekse yoghurt

1 bakje

verse koriander

Aan de slag

Rooster de amandelen al omscheppend goudbruin in een antiaanbakpan. Versnipper 1/2 ui en snijd de rest in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappel met de gesnipperde ui en de kerrie in 20 min. goudbruin. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Schep de aardappel door de yoghurt, breng op smaak met de koriander en zout en (versgemalen) peper. Meng de sperziebonen met de ongebakken uiringen. Strooi de amandelen erover.