Roti met kerrie-kip en sperziebonen
Ga op de Surinaamse toer met deze roti met kerrie-kip en sperziebonen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g vastkokende aardappelen
- 6 tenen knoflook
- 1 rode peper
- ½ el gemalen komijn
- 500 g kipfilet
- 2 uien
- 500 g verse sperziebonen
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 165 ml kraanwater
- 5½ el zonnebloemolie
- 1 kippenbouillontablet
- 1½ el kerriepoeder
- 1 el tomatenpuree
Keukenspullen
- keukenmachine
- vijzel
- pureestamper
- deegroller
Advertentie
Bereiden
- Schil 300 g aardappelen en kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar. Schil ondertussen de rest van aardappelen en snijd in partjes (en bewaar tot gebruik in water).
- Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper heel fijn. Pureer in de keukenmachine of vijzel ⅓ van de knoflook, de helft van de rode peper en de komijn.
- Snijd de kipfilet in blokjes (en bewaar tot gebruik in de koelkast). Snipper de ui. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Giet de aardappelen af en pureer. Roer de knoflookpuree en een snufje zout erdoor.
- Kneed in een kom het bakmeel met een snufje zout, het water en 1 ½ el olie tot een soepel deeg. Laat het deeg 10-15 min. rijzen.
- Verhit in een wok 2 el olie en roerbak ¼ van de knoflook, de helft van de ui, de helft van de bouillontablet en de helft van de kerriepoeder. Schep de aardappelpartjes en de sperziebonen erdoor en laat met het water in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar stoven, schep regelmatig om.
- Verhit de rest van de olie in een roerbakpan. Bak de rest van de knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en de tomatenpuree ca. 1 min. Bak de kip ca. 2 min. mee en laat afgedekt in ca. 15 min. zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout.
- Verdeel het deeg in 8 ballen. Maak in het midden een gat, vul elk deeg met aardappelpuree en vouw het deeg dicht om de vulling. Bestuif het aanrecht en de deegroller met de bloem en rol de deegballen uit tot dunne, ronde lappen van ca. 17 cm doorsnede.
- Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de roti's één voor één tot ze gaan bollen. Keer om en bak de onderkant ca. 1 min. Verdeel de kerrie-kip en de sperziebonen over borden. Leg de roti's ernaast.

Vijzelen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 84 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 930 mg
- vezels 10 g
Pittigheid
Ook te zien in
Roti met kerrie-kip en sperziebonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roti met kerrie-kip en sperziebonen
- 300 g vastkokende aardappelen
Schil de aardappelen en kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar.
- 450 g vastkokende aardappelen
Schil ondertussen de rest van aardappelen en snijd in partjes (en bewaar tot gebruik in water).
- 6 tenen knoflook
- 1 rode peper
- ½ el gemalen komijn
- 500 g kipfilet
Snijd de kipfilet in blokjes (en bewaar tot gebruik in de koelkast).
- 2 uien
- 500 g verse sperziebonen
Roer de knoflookpuree en een snufje zout erdoor.
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 150 ml kraanwater
- 1½ el zonnebloemolie
Kneed in een kom het bakmeel met een snufje zout, het water en de olie tot een soepel deeg. Laat het deeg 10-15 min. rijzen.
- 2 el zonnebloemolie
- ½ kippenbouillontablet
- ¾ el kerriepoeder
- 15 ml kraanwater
Schep de aardappelpartjes en de sperziebonen erdoor en laat met het water in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar stoven, schep regelmatig om.
- 2 el zonnebloemolie
- ¾ el kerriepoeder
- ½ kippenbouillontablet
- 1 el tomatenpuree
Verhit de olie in een roerbakpan. Bak de rest van de knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en de tomatenpuree ca. 1 min.
Bak de kip ca. 2 min. mee en laat afgedekt in ca. 15 min. zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout.
Verdeel het deeg in 8 ballen. Maak in het midden een gat, vul elk deeg met aardappelpuree en vouw het deeg dicht om de vulling.
Bestuif het aanrecht en de deegroller met de bloem en rol de deegballen uit tot dunne, ronde lappen van ca. 17 cm doorsnede.
Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de roti's één voor één tot ze gaan bollen. Keer om en bak de onderkant ca. 1 min.
Verdeel de kerrie-kip en de sperziebonen over borden. Leg de roti's ernaast.