Wraps met kerriekip
Met wraps als bestek gaat deze heerlijke roti ook bij kinderen zo naar binnen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g vastkokende aardappelen
- 3 el zonnebloemolie
- 300 g kipfilet
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 el kerriepoeder
- 450 g diepvries sperziebonen (pak)
- 8 tortillawraps
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in stukken van 1½ cm en kook in water met zout in ca. 15 min. gaar.
- Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg het kerriepoeder en de knoflook toe en roerbak 1 min. Voeg de ui toe, bak 2 min. mee en voeg de bevroren sperziebonen toe. Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn. Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn. Voeg tenslotte de aardappelen toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra kerriepoeder.
- Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel ze over borden. Serveer met de kip, aardappelen en sperziebonen.
bereidingstip:
Dit gerecht kun je 's ochtends al maken. Verwarm het 8 min. in een wok, schep regelmatig om. Verwarm de wraps vlak voordat je gaat eten.
serveertip:
Traditioneel wordt roti met de hand gegeten. Scheur telkens een stukje van de wrap en gebruik dit als 'bestek' om de kip, aardappelen en sperziebonen mee op te pakken en op te eten.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 445 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Wraps met kerriekip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wraps met kerriekip
- 500 g vastkokende aardappelen
Schil de aardappelen, snijd in stukken van 1½ cm en kook in water met zout in ca. 15 min. gaar.
- 3 el zonnebloemolie
- 300 g kipfilet
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 el kerriepoeder
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg het kerriepoeder en de knoflook toe en roerbak 1 min.
- 450 g diepvries sperziebonen
Voeg de ui toe, bak 2 min. mee en voeg de bevroren sperziebonen toe.
Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn. Voeg tenslotte de aardappelen toe.
Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra kerriepoeder.
- 8 tortillawraps
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel ze over borden. Serveer met de kip, aardappelen en sperziebonen.
bereidingstip:
Dit gerecht kun je 's ochtends al maken. Verwarm het 8 min. in een wok, schep regelmatig om. Verwarm de wraps vlak voordat je gaat eten.
serveertip:
Traditioneel wordt roti met de hand gegeten. Scheur telkens een stukje van de wrap en gebruik dit als 'bestek' om de kip, aardappelen en sperziebonen mee op te pakken en op te eten.