bewaar
Wraps met kerriekip
Wraps met kerriekip
bewaar

Wraps met kerriekip

Met wraps als bestek gaat deze heerlijke roti ook bij kinderen zo naar binnen!

25 min. bereiden
183waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

vastkokende aardappel

3 el

zonnebloemolie

300 g

kipfilet

2

uien

1 teen

knoflook

1 el

kerriepoeder

450 g

diepvries sperziebonen

8

tortillawraps

Met wraps als bestek gaat deze heerlijke roti ook bij kinderen zo naar binnen!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in stukken van 1½ cm en kook in water met zout in ca. 15 min. gaar.

2

Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg het kerriepoeder en de knoflook toe en roerbak 1 min. Voeg de ui toe, bak 2 min. mee en voeg de bevroren sperziebonen toe. Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn. Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn. Voeg tenslotte de aardappelen toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra kerriepoeder.

3

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel ze over borden. Serveer met de kip, aardappelen en sperziebonen.

tip

bereidingstipDit gerecht kun je 's ochtends al maken. Verwarm het 8 min. in een wok, schep regelmatig om. Verwarm de wraps vlak voordat je gaat eten.

serveertipTraditioneel wordt roti met de hand gegeten. Scheur telkens een stukje van de wrap en gebruik dit als 'bestek' om de kip, aardappelen en sperziebonen mee op te pakken en op te eten.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.