bewaar
Aardappelroti
Aardappelroti
bewaar

Aardappelroti

45 min. bereiden
redelijk pittig
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kruimige aardappel

2 tenen

knoflook

½

rode peper

1 tl

gemalen komijn

500 g

zelfrijzend bakmeel

300 ml

kraanwater

3 el

tarwebloem

3 el

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen gaar in weinig water met zout. Giet af, laat afkoelen en pel de schil eraf.

2

Pers de knoflook. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Stamp de aardappelen met de knoflook, rode peper, komijn en wat zout fijn.

3

Kneed het bakmeel met het water tot een soepel deeg. Vorm er deegballetjes (ca. 5 cm doorsnede) van. Druk de deegballetjes plat en verdeel het aardappelmengsel erover, laat de randen vrij. Vouw het deeg om de vulling en vorm tot ballen. Laat het deeg 5 min. rusten. Druk de deegballen op een met bloem bestoven werkvlak plat en rol uit tot pannenkoekjes. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin.

tip

algemeenDe roti's worden doorgaans gegeten met een curry, verse groenten en eventueel een gekookt eitje. Lekker met een sambal van madame jeanettes..

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.