bewaar
Roti met kip
Roti met kip
bewaar

Roti met kip

Roti wordt er alleen maar lekkerder van als je het helemaal zelf maakt. Is écht de moeite waard!

1 uur 10 min. bereiden
licht pittig
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 tenen

knoflook

250 g

zelfrijzend bakmeel

½ tl

zout

11 el

arachideolie

2 tl

gemalen komijn

150 ml

lauw water

500 g

kipdijfilet

2

uien

2

tomaten

40 g

nandan masala

1

kippenbouillonblokje

250 ml

water

1

Adjuma peper

300 g

vastkokende aardappel

4

middelgrote eieren

1 bos

kousenband

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • deegroller

Roti wordt er alleen maar lekkerder van als je het helemaal zelf maakt. Is écht de moeite waard!

Aan de slag

1

Maak de roti pannenkoeken: snijd 1 teen knoflook per 4 personen fijn. Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, 3 el arachideolie per 4 personen, knoflook, de helft van de gemalen komijn en het lauwwarme water. Kneed tot een samenhangend deeg en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Snijd voor de masala kip-vulling de kip in blokjes van 3 cm. Verhit 1 el arachideolie per 4 personen in een hapjespan en bak de kip 5 min. op hoog vuur. Snipper ondertussen de uien, snijd de rest van de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes Schep de kip met een schuimspaan uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet de helft van de ui en de knoflook 1 min.

3

Voeg de masalakruiden en de rest van de gemalen komijn toe en fruit 30 sec. mee. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 150 ml water per 4 personen toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de kip en de peper toe aan de saus en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 40 min. gaar stoven. Schep regelmatig om.

4

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Voeg de laatste 20 min. toe aan de masala kip. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

5

Bestuif je handen met bakmeel en vorm 4 balletjes van het rotideeg. Druk elke bal plat en rol met een deegroller uit tot een cirkel met ∅ 24 cm. Verhit een koekenpan en bestrijk met een ½ el arachideolie. Leg de roti in de pan en bestrijk de bovenkant met een ½ el arachideolie. Bak de roti in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en bestrijk de roti opnieuw met een ½ el arachideolie. Herhaal met de rest van het deeg.

6

Snijd ondertussen de kousenband in stukjes van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de ui 1 min. Voeg de kousenband en het water toe en roerbak 8 min. Verwijder de peper uit de masala kip. Serveer de kip, kousenband en gekookte eieren op de roti.

algemeenSnijd de peper uit de saus heel fijn en serveer er apart bij.