Ve­ga aard­ap­pel­cur­ry met boon­tjes en ro­ti

Roti is het lekkerst als je het zelf maakt! We vullen deze voor de verandering met kikkererwten en serveren 'm met vega aardappelcurry.

(3) waardeer
surinaams hoofdgerecht Roti is het lekkerst als je het zelf maakt! We vullen deze voor de verandering met kikkererwten en serveren 'm met vega aardappelcurry. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het bakmeel met een ½ tl zout, 1 tl komijn, 2 el olie en het lauwwarme water en kneed 5 min. tot een samenhangend rotideeg. Laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit ¼ van de knoflook met 1 tl komijn. Voeg de kikkererwten toe, plet ze fijn met een houten lepel en bak 5 min. tot een droog, kruimelig mengsel.
  3. Snipper ondertussen de uien. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
  4. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en de rest van de knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van het zout, de rest van de komijn, de kerrie en tomatenpuree toe en fruit 1 min. mee. Voeg de aardappelen en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven breng al roerend aan de kook.
  5. Voeg beide helften van de rode peper toe en stoof de curry met de deksel op de pan op laag vuur in 30 min. gaar. Schep regelmatig om. Proef na 15 min. hoe pittig de curry is en verwijder eventueel de peper.
  6. Kook ondertussen de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm. Kook in ca. 5 min. beetgaar. Giet af.
  7. Bestuif je handen met bakmeel en vorm 4 balletjes van het rotideeg. Druk elk balletje iets plat in je handpalm, vul het met kikkererwtenkruim, vouw weer goed dicht tot een balletje en rol met een deegroller uit tot een cirkel van Ø 24 cm. Verhit een ½ el olie in een koekenpan en bak 1 rotivel in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Bestrijk de bovenkant met een ½ el olie. Keer halverwege. Herhaal met de overige 3 rotivellen.
  8. Voeg de eieren toe aan de curry en schep voorzichtig om. Verdeel de rotivellen over borden en verdeel de aardappelcurry met boontjes erover. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt ook 4 kant-en-klare rotivellen gebruiken.

combinatietip:

Lekker met Surinaamse sambal.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 880 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 95 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vega aardappelcurry met boontjes en roti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga aard­ap­pel­cur­ry met boon­tjes en ro­ti

1
1
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 el arachideolie
  • 150 ml lauwwarm water

Meng het bakmeel met het zout, de komijn, de olie en het lauwwarme water en kneed 5 min. tot een samenhangend rotideeg.

2
2

Laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 200 g kikkererwten in blik
  • 5 tenen knoflook

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 1 tl gemalen komijnzaad

Verhit de olie in een koekenpan en fruit ¼ van de knoflook met de komijn.

5
5

Voeg de kikkererwten toe, plet ze fijn met een houten lepel en bak 5 min. tot een droog, kruimelig mengsel.

6
6
  • 2 middelgrote uien
  • 800 g iets kruimige aardappelen

Snipper ondertussen de uien. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm.

7
7
  • 1 rode peper

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

8
8
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en de rest van de knoflook 2 min. op middelhoog vuur.

9
9
  • ½ tl zout
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 el kerriepoeder
  • 70 g tomatenpuree

Voeg de rest van het zout, de rest van de komijn, de kerrie en tomatenpuree toe en fruit 1 min. mee.

10
10
  • 400 ml water
  • 1 groentebouillontablet

Voeg de aardappelen en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven breng al roerend aan de kook.

11
11

Voeg beide helften van de rode peper toe en stoof de curry met de deksel op de pan op laag vuur in 30 min. gaar. Schep regelmatig om.

12
12

Proef na 15 min. hoe pittig de curry is en verwijder eventueel de peper.

13
13
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

14
14
  • 500 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm. Kook in ca. 5 min. beetgaar. Giet af.

15
15

Bestuif je handen met wat bakmeel en vorm 4 balletjes van het rotideeg.

16
16

Druk elk balletje iets plat in je handpalm, vul het met kikkererwtenkruim, vouw weer goed dicht tot een balletje en rol met een deegroller uit tot een cirkel van Ø 24 cm.

17
17
  • ½ el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak 1 rotivel in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

18
18
  • 3½ el arachideolie

Bestrijk de bovenkant met een ½ el olie. Keer halverwege. Herhaal met de overige 3 rotivellen.

19
19

Voeg de eieren toe aan de curry en schep voorzichtig om.

20
20

Verdeel de rotivellen over borden en verdeel de aardappelcurry met boontjes erover. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt ook 4 kant-en-klare rotivellen gebruiken.

combinatietip:

Lekker met Surinaamse sambal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.