bewaar
Sperziebonen met amandel
Sperziebonen met amandel
bewaar

Sperziebonen met amandel

20 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

sperziebonen

3 el

amandelschaafsel

2 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar.

2

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.

3

Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het amandelschaafsel. Lekker met gehaktbal met garnalen en Zwitserse rösti (recepten elders op ah.nl/recepten).

algemeenAmandelschaafsel kunt u in luchtdichte verpakking wel een halfjaar bewaren. Geroosterd amandelschaafsel is ook heerlijk over appeltaart of vanille-ijs.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sperziebonen met amandel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig