bewaar
Sperziebonen met amandel
Sperziebonen met amandel
bewaar

Sperziebonen met amandel

20 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

sperziebonen

3 el

amandelschaafsel

2 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar.

2

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.

3

Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het amandelschaafsel. Lekker met gehaktbal met garnalen en Zwitserse rösti (recepten elders op ah.nl/recepten).

algemeenAmandelschaafsel kunt u in luchtdichte verpakking wel een halfjaar bewaren. Geroosterd amandelschaafsel is ook heerlijk over appeltaart of vanille-ijs.