bewaar
Hollandse uiensoep met tostirepen
Hollandse uiensoep met tostirepen
bewaar

Hollandse uiensoep met tostirepen

We vervangen het broodje met gegratineerde kaas door tosti's. Dat is toch véél beter?

25 min. bereiden
316waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

ui

4 el

traditionele olijfolie

2 el

tarwebloem

1 tl

kristalsuiker

½ tl

kaneelpoeder

1 liter

kippenbouillontablet

8 sneetjes

wit casinobrood

150 g

geraspte Goudse kaas

4 plakken

plakjes achterham

We vervangen het broodje met gegratineerde kaas door tosti's. Dat is toch véél beter?

Aan de slag

1

Snijd de ui in ringen. Verhit in een pan de helft van de olie en bak de uiringen glazig. Bestrooi ze met de bloem, suiker en kaneel en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 15 min. zacht koken en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verwijder de broodkorsten. Beleg de helft van de sneden brood met de helft van de kaas. Verdeel de ham erover en dek af met de rest van het brood. Snijd elke dubbele snee in 2 repen. Verhit in een pan de rest van de olie en bak de tostirepen aan beide kanten goudbruin en krokant.

3

Schep de uiensoep in de kommen, bestrooi deze met de overgebleven kaas en geef de tostirepen erbij.

tip

bereidingstipU kunt de soep gerust een uur laten koken. Dat maakt 'm extra lekker.