bewaar
Gevulde uiensoep
Gevulde uiensoep
bewaar

Gevulde uiensoep

30 min. bereiden
4 min. wachten
208waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

600 g

uien

2 eetlepels

suiker

1 theelepel

kerriepoeder

2 eetlepels

bloem

1 liter

kippenbouillon

2 theelepels

gedroogde Provençaalse kruiden

1

stokbrood

200 g

jonge kaas

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

Aan de slag

Verhit de olie in een braadpan en schep de ui erdoor tot de ringen met een dun laagje olie zijn bedekt. Bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren. Bestrooi de ui met de suiker, de kerriepoeder en de bloem en laat de suiker op laag vuur smelten. Voeg de bouillon en de Provençaalse kruiden toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de ovengrill. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de kaas. Gratineer ze 4 minuten onder de voorverwarmde grill tot ze lichtbruin en krokant zijn. Schep de uiensoep in 4 kommen of diepe borden en leg er 1 of 2 kaascrostini's in. Serveer de rest van de kaascrostini's apart bij de soep.