bewaar
Broodschotel andijvie, ham en kaas
Broodschotel andijvie, ham en kaas
bewaar

Broodschotel andijvie, ham en kaas

Een kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest!

15 min. bereiden
25 min. wachten
licht pittig
610waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

achterham

1

rode ui

3

tomaten

3 el

traditionele olijfolie

400 g

gesneden andijvie

1 el

gedroogde Provençaalse kruiden

1

vers stokbrood

175 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Een kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken. Verhit de olie in een wok en roerbak de ham en ui 2 min. Voeg de tomaten, andijvie en kruiden toe en roerbak nog 8 min. Verdeel over de ovenschaal.

2

Snijd het stokbrood in sneetjes van 1½ cm breed en dek de schotel daarmee dakpansgewijs af. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

algemeenJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. in de oven op 180 °C.

algemeenJe kunt ook sneetjes AH Robuust vloerbrood pavé wit gebruiken.

Gratineren

Instructievideo - 00:39 min.