Broodschotel andijvie, ham en kaas
Een kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest!
Ingrediënten
4 personen
200 g
achterham
1
rode ui
3
tomaten
3 el
traditionele olijfolie
400 g
gesneden andijvie
1 el
gedroogde Provençaalse kruiden
1
vers stokbrood
175 g
geraspte oude Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken. Verhit de olie in een wok en roerbak de ham en ui 2 min. Voeg de tomaten, andijvie en kruiden toe en roerbak nog 8 min. Verdeel over de ovenschaal.
Snijd het stokbrood in sneetjes van 1½ cm breed en dek de schotel daarmee dakpansgewijs af. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
Gratineren
Instructievideo - 00:39 min.
Broodschotel andijvie, ham en kaas
Een kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest!

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken. Verhit de olie in een wok en roerbak de ham en ui 2 min. Voeg de tomaten, andijvie en kruiden toe en roerbak nog 8 min. Verdeel over de ovenschaal.
Snijd het stokbrood in sneetjes van 1½ cm breed en dek de schotel daarmee dakpansgewijs af. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
algemeen:Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. in de oven op 180 °C.
algemeen:Je kunt ook sneetjes AH Robuust vloerbrood pavé wit gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)200 g achterham
1 rode ui
3 tomaten
3 el traditionele olijfolie
400 g gesneden andijvie
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
1 vers stokbrood
175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)