Brood­scho­tel an­dij­vie, ham en kaas

Een kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest!

(590)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest! 4 personen
3 590

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken. Verhit de olie in een wok en roerbak de ham en ui 2 min. Voeg de tomaten, andijvie en kruiden toe en roerbak nog 8 min. Verdeel over de ovenschaal.
  2. Snijd het stokbrood in sneetjes van 1½ cm breed en dek de schotel daarmee dakpansgewijs af. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

Tip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. in de oven op 180 °C.

Tip:

Je kunt ook sneetjes AH Robuust vloerbrood pavé wit gebruiken.

video

Gra­ti­ne­ren

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Broodschotel andijvie, ham en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­scho­tel an­dij­vie, ham en kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 200 g achterham
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 3 el olijfolie

Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken. Verhit de olie in een wok en roerbak de ham en ui 2 min.

3
3
  • 400 g gesneden andijvie
  • 1 el gedroogde Provençaalse kruiden

Voeg de tomaten, andijvie en kruiden toe en roerbak nog 8 min. Verdeel over de ovenschaal.

4
4
  • 1 stokbrood

Snijd het stokbrood in sneetjes van 1½ cm breed en dek de schotel daarmee dakpansgewijs af.

5
5
  • 175 g geraspte oude Goudse kaas 48+

Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.