bewaar
Pompoencouscous uit de oven
Pompoencouscous uit de oven
bewaar

Pompoencouscous uit de oven

20 min. bereiden
40 min. wachten
117waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

sinaasappel

1

pompoen

500 g

couscous

100 g

groene en zwarte olijven

6 el

olijfolie

1 zakje

amandelschaafsel

200 g

witte kaasblokjes

1 bakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Boen de sinaasappel en de pompoen schoon. Rasp de sinaasappelschil eraf en pers de vrucht uit. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de couscous met het sinaasappelsap en -rasp, de olijven, 3 el olie en zout en peper en doe het in een ovenschaal. Schenk er 500 ml kokend water op, roer door en dek af met folie. Schep de pompoenpartjes op een helft van de bakplaat, druppel er 3 el olie over en bestrooi met zout en peper. Zet de schaal couscous ernaast en laat die in 30 min. en de pompoen in 40-45 min. gaar worden. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat op een bord afkoelen. Verbrokkel de feta. Neem de couscous na 30 min. uit de oven, verwijder de folie en strooi de kaas erover. Verwarm de couscous met de kaas nog 5 min. in de oven. Serveer de couscous met de pompoen en bestrooi met de amandel en koriander.