Ge­pa­neer­de pan­gasi­us­fi­let met ge­le rijst

(109) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 109

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de pangasiusfilet ontdooien. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de vis met zout en peper en snijd in gelijke stukken.
  2. Verhit de olie in een wok en bak hierin de bonen 2 min. Voeg de boemboe toe en 250 ml water. Voeg de kool toe en breng de groente al roerend 4 minuten aan de kook.
  3. Draai het vuur lager en laat de sajoer nog 12 min. stoven. Was de taugé en schep op het laatst erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis aan beide kanten snel bruin. Schep de rijst op de borden en schep de vis en groentesajoer erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 02-03

Gepaneerde pangasiusfilet met gele rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pa­neer­de pan­gasi­us­fi­let met ge­le rijst

1
1
  • 350 g diepvries pangasiusfilets
  • 325 g gele rijst

Laat de pangasiusfilet ontdooien. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de vis met zout en peper en snijd in gelijke stukken.

2
2
  • 50 g kokos

Rasp de kokos, strooi in de schotel en haal de vis erdoorheen.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 zak diepvries gebroken sperzieboon
  • 1 bakje boemboe sajoer boontjes

Verhit de olie in een wok en bak hierin de bonen 2 min. Voeg de boemboe toe en 250 ml water.

4
4
  • 300 g gesneden witte kool

Voeg de kool toe en breng de groente al roerend 4 minuten aan de kook.

5
5
  • 100 g taugé

Draai het vuur lager en laat de sajoer nog 12 min. stoven. Was de taugé en schep op het laatst erdoor.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis aan beide kanten snel bruin. Schep de rijst op de borden en schep de vis en groentesajoer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.