bewaar
Kip met gesmoorde paksoi en rijst
Kip met gesmoorde paksoi en rijst
bewaar

Kip met gesmoorde paksoi en rijst

Lekker zeg, dat krokante kokos-pindakorstje van de gebakken kip.

25 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

50 g

ongezouten pinda's

½ bakje

gemalen kokos

500 g

kipfilet

6 el

zonnebloemolie

1

ui

1 struik

paksoi

100 g

boemboe sajoer groente

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • lage ovenschaal (20 x 25 cm)

Lekker zeg, dat krokante kokos-pindakorstje van de gebakken kip.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal de pinda's en de kokos 10 sec. in de keukenmachine. Doe 2/3 van het mengsel in een diep bord. De rauwe kip kan vervolgens hier door worden gehaald. De rest van het mengsel, 1/3 deel, dat niet gebruikt wordt om de kip mee te paneren, kan in stap 4 worden gebruikt om het eindresultaat mee te bestrooien.

2

Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de kipfilet in stukken, bestrooi met peper en eventueel zout en haal door het kokos-pindamengsel. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kip in 2 min. rondom goudbruin. Doe de kip in de ovenschaal en laat 15 min. verder garen in de oven.

3

Snijd ondertussen de de ui in halve ringen en de paksoi in stukken. Houd het groen apart.

4

Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de ui op hoog vuur 2 min. Voeg de boemboe en hetl water toe en breng aan de kook. Voeg het witte deel van de paksoi toe en laat 10 min. smoren. Voeg het groen van de paksoi toe en schep alles goed door elkaar, zodat het groen iets slinkt. Verdeel de rijst en de gesmoorde groenten over 4 diepe borden en leg de kip erop. Bestrooi met de rest van het kokos-pindamengsel.