bewaar
Knoflook-chiligarnalen in kleine glaasjes
Knoflook-chiligarnalen in kleine glaasjes
bewaar

Knoflook-chiligarnalen in kleine glaasjes

10 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

6 blaadjes

roodlof

1

limoen

4 teentjes

knoflook

1

rode peper

5 eetlepels

olijfolie

1 bakje

cocktailgarnalen

Dit heb je nodig

  • borrelglaasjes

  • keukenpapier

Aan de slag

Roodlof wassen en droogdeppen met keukenpapier. Van limoen 6 plakjes afsnijden. Plakjes aan één kant tot midden insnijden. Knoflook pellen en teentjes halveren. Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Peper in flinterdunne reepjes snijden. In kleine steelpan olie verwarmen. Knoflook toevoegen en op heel laag vuur ca. 1 minuut zonder te kleuren verwarmen. Reepjes peper en garnalen toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen. Bestrooien met (weinig) zout. Stukjes knoflook uit pan nemen. Blaadjes roodlof in glaasjes steken. Garnalen en peperreepjes over glaasjes verdelen. Knoflookolie erover gieten. Plakjes limoen op rand van glaasjes zetten. Direct serveren.