Prikker van garnalen met knoflook

Advertentie
Ingrediënten
- 2 sneetjes pain de campagne
- 1 bakje jumbo garnalen (100 g)
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel peterselie (diepvries kruiden)
- 1 eetlepel citroensap
- zout
Keukenspullen
- cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Brood roosteren en elk sneetje in 4 puntjes snijden. Garnalen droogdeppen. Knoflook pellen en fijnhakken. Peper wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in grove repen snijden. In braadpan (of wok) olie verhitten. Knoflook en peper lichtbruin bakken. Garnalen toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Pan van vuur nemen, peterselie en citroensap erdoor roeren, met zout op smaak brengen. Aan elk prikkertje 3 garnalen en een driehoekje brood steken. In pan achtergebleven olie erover druppelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 70 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 0 g