Salade van gebakken brood met tonijn

italiaans
voorgerecht
4 personen
3
21
Advertentie
Ingrediënten
- 1 pain de campagne (ongesneden (400 g), zonder korst)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 sjalotten (in dunne plakjes)
- 1 el witte wijnazijn
- 4 trostomaten
- 1 teen knoflook
- 200 g tonijn (vers (dikke stukken))
- 4 el zwarte olijven
- 2 el kappertjes
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Scheur het brood in kleine stukjes, meng ze met 2 el olijfolie en leg ze op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster het brood in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
- Meng in een kom de sjalotten met de azijn en marineer ze 5 minuten.
- Ontvel de tomaten (zie tip). Schep de zaadjes eruit en snijd de tomaten in grove stukken.
- Pureer de helft van de tomaten en de knoflook met de staafmixer. Klop deze gepureerde tomaten met de resterende 2 el olie met zout en peper door de azijn in de schaal.
- Verhit een koekenpan. Bestrooi de tonijn met zout en peper en bestrijk de vis met olie. Bak de tonijn aan elke kant 1 1/2 minuut. Snijd de tonijn in dunne plakken.
- Schep de tonijn, olijven, kappertjes, stukken tomaat en het gebakken brood door de dressing. Verdeel de salade over 4 borden.
Tip:
Tomaten ontvellen: kruis ze aan 1 kant in, dompel ze in kokend water, kijk of het schilletje loslaat en leg ze vervolgens in koud water. Het velletje moet er nu eenvoudig af te halen zijn. Weet: hoe rijper de tomaat, hoe makkelijker te pellen.
Tip:
Panzanella is een klassieke Italiaanse salade van in olijfolie gebakken brood en tomaten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 49 g
- vet 23 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten