bewaar
Salade van gebakken brood met tonijn
Salade van gebakken brood met tonijn
bewaar

Salade van gebakken brood met tonijn

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

pain de campagne

4 el

olijfolie extra vierge

2

sjalotten

1 el

witte wijnazijn

4

trostomaten

1 teen

knoflook

200 g

tonijn

4 el

zwarte olijven

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Scheur het brood in kleine stukjes, meng ze met 2 el olijfolie en leg ze op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster het brood in ca. 10 min. goudbruin en krokant.

2

Meng in een kom de sjalotten met de azijn en marineer ze 5 minuten.

3

Ontvel de tomaten (zie tip). Schep de zaadjes eruit en snijd de tomaten in grove stukken.

4

Pureer de helft van de tomaten en de knoflook met de staafmixer. Klop deze gepureerde tomaten met de resterende 2 el olie met zout en peper door de azijn in de schaal.

5

Verhit een koekenpan. Bestrooi de tonijn met zout en peper en bestrijk de vis met olie. Bak de tonijn aan elke kant 1 1/2 minuut. Snijd de tonijn in dunne plakken.

6

Schep de tonijn, olijven, kappertjes, stukken tomaat en het gebakken brood door de dressing. Verdeel de salade over 4 borden.

tip

algemeenTomaten ontvellen: kruis ze aan 1 kant in, dompel ze in kokend water, kijk of het schilletje loslaat en leg ze vervolgens in koud water. Het velletje moet er nu eenvoudig af te halen zijn. Weet: hoe rijper de tomaat, hoe makkelijker te pellen.

algemeenPanzanella is een klassieke Italiaanse salade van in olijfolie gebakken brood en tomaten.