Ge­stoom­de zalm­flens­jes

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans borrelhapje 8 stuks
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • stoompan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Flensjesbeslag met melk en eierdooier bereiden volgens aanwijzing op verpakking. Vier dunne flensjes bakken en laten afkoelen. Dille fijnsnijden, 2 takjes achterhouden voor garnering. Zalm in repen snijden en in keukenmachine zeer fijn malen. Helft van slagroom erbij schenken en alles malen tot glad, smeerbaar mengsel. Op smaak brengen met zout en peper. Elk flensje insmeren met laagje zalm van ca. 1/2 cm. Vervolgens zalm bestrooien met gesneden dille. Flensjes oprollen.
  2. In stoompan ca. 1/2 liter water en visbouillontablet langzaam aan de kook brengen. Rolletjes los van elkaar in stoompan leggen en in ca. 6 a 8 min. gaarstomen. Intussen in pan wijn en rest van slagroom aan de kook brengen en ca. 3 min. laten inkoken. Vervolgens mosterd toevoegen, doorroeren en saus van vuur nemen. Elk flensje in 6 schuine plakjes snijden. Plakjes verdelen op bordjes en mosterdsaus erover scheppen. Garneren met dille.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.