bewaar
Gestoomde zalmflensjes
Gestoomde zalmflensjes
bewaar

Gestoomde zalmflensjes

30 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

8 porties

1

middelgroot ei

100 g

pannenkoekmix

200 ml

halfvolle melk

2 el

traditionele olijfolie

7½ g

verse dille

200 g

verse zalm

200 ml

verse slagroom

500 ml

kraanwater

1

visbouillontablet

100 ml

Sauvignon blanc witte wijn

2 el

Franse mosterd

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Splits het ei (eiwit wordt niet gebruikt). Bereid het pannenkoekbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en de eidooier. Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag elk ½ el van de olie. Schenk in elke pan ¼ deel van het beslag. Bak de pannenkoeken in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 2 pannenkoeken.

2

Snijd de dille fijn, houd 2 takjes over voor garnering. Snijd de zalm in repen en maal vervolgens in de keukenmachine zeer fijn. Schenk de helft van de slagroom erbij en mix tot een glad, smeerbaar mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besmeer elk flensje met wat zalm. Bestrooi met de fijngesneden dille en rol op.

3

Breng het water met de bouillontablet langzaam in een stoompan aan de kook. Leg de flensje los van elkaar in de stoompan en gaar in ca. 7 min. gaar. Breng ondertussen in een pan de wijn en de rest van de slagroom aan de kook en laat 3 min. inkoken. Voeg de mosterd toe, roer door en neem de saus van het vuur.

4

Snijd elk flensje in 6 schuine plakken. Verdeel de plakken over borden, garneer met de takjes dille en serveer de mosterdsaus erbij.