Ge­stoom­de zalm­flens­jes

(42) waardeer
frans borrelhapje 8 stuks
3 42

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits het ei (eiwit wordt niet gebruikt). Bereid het pannenkoekbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en de eidooier. Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag elk ½ el van de olie. Schenk in elke pan ¼ deel van het beslag. Bak de pannenkoeken in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 2 pannenkoeken.
  2. Snijd de dille fijn, houd 2 takjes over voor garnering. Snijd de zalm in repen en maal vervolgens in de keukenmachine zeer fijn. Schenk de helft van de slagroom erbij en mix tot een glad, smeerbaar mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besmeer elk flensje met wat zalm. Bestrooi met de fijngesneden dille en rol op.
  3. Breng het water met de bouillontablet langzaam in een stoompan aan de kook. Leg de flensje los van elkaar in de stoompan en gaar in ca. 7 min. gaar. Breng ondertussen in een pan de wijn en de rest van de slagroom aan de kook en laat 3 min. inkoken. Voeg de mosterd toe, roer door en neem de saus van het vuur.
  4. Snijd elk flensje in 6 schuine plakken. Verdeel de plakken over borden, garneer met de takjes dille en serveer de mosterdsaus erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Gestoomde zalmflensjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoom­de zalm­flens­jes

1
1
  • 1 middelgroot ei
  • 100 g pannenkoekmix
  • 200 ml halfvolle melk

Splits het ei (eiwit wordt niet gebruikt). Bereid het pannenkoekbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en de eidooier.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag elk ½ el van de olie. Schenk in elke pan ¼ deel van het beslag. Bak de pannenkoeken in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Bak zo nog 2 pannenkoeken.

4
4
  • 7½ g verse dille
  • 200 g verse zalm

Snijd de dille fijn, houd 2 takjes over voor garnering. Snijd de zalm in repen en maal vervolgens in de keukenmachine zeer fijn.

5
5
  • 100 ml verse slagroom

Schenk de slagroom erbij en mix tot een glad, smeerbaar mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Besmeer elk flensje met wat zalm. Bestrooi met de fijngesneden dille en rol op.

7
7
  • 500 ml kraanwater
  • 1 visbouillontablet

Breng het water met de bouillontablet langzaam in een stoompan aan de kook. Leg de flensje los van elkaar in de stoompan en gaar in ca. 7 min. gaar.

8
8
  • 100 ml Sauvignon blanc witte wijn
  • 2 el Franse mosterd
  • 100 ml verse slagroom

Breng ondertussen in een pan de wijn en de slagroom aan de kook en laat 3 min. inkoken. Voeg de mosterd toe, roer door en neem de saus van het vuur.

9
9

Snijd elk flensje in 6 schuine plakken. Verdeel de plakken over borden, garneer met de takjes dille en serveer de mosterdsaus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.