bewaar
Amandel-kaneeltwists
Amandel-kaneeltwists
bewaar

Amandel-kaneeltwists

20 min. bereiden
20 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

20 porties

1 tl

kaneelpoeder

3 el

poedersuiker

1 pak

filodeeg

75 gr

boter

1 zakje

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • theezeefje

  • kwast

  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kaneel met de poedersuiker. Bestrijk 5 vellen filodeeg met een kwastje dun met boter. Verdeel de amandelen erover en strooi er door een zeefje een derde van de kaneelsuiker over. Dek de vellen met amandelen en kaneelsuiker af met de 5 resterende vellen deeg. Bestrijk ook deze deegvellen dun met boter en bestrooi ze met een derde kaneelsuiker. Snijd elk vel in vieren. Neem de uiteinden van een velletje vast en draai ze losjes in tegengestelde richting, zodat een gedraaide 'twist' ontstaat. Draai zo 20 twists en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bak de amandel-kaneeltwists in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen en bestrooi ze dun met de resterende kaneelsuiker.