bewaar
Dadelcake met karamelsaus
Dadelcake met karamelsaus
bewaar

Dadelcake met karamelsaus

25 min. bereiden
40 min. wachten
171waarderingen

Ingrediënten

20 porties

200 g

dadels

75 g

boter

150 g

witte basterdsuiker

3

eieren

150 g

cakemeel

150 g

vanille fudge

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • cakevorm (lengte ca. 24 cm), ingevet

Aan de slag

Breng de dadels met 300 ml water aan de kook. Kook 15 min. op laag vuur tot de dadels een beetje uit elkaar vallen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in de keukenmachine de dadels met de boter en de suiker glad en mix de eieren erdoor. Mix het cakemeel erdoor en schep het deeg in de ingevette cakevorm. Bak de dadelcake in 35-40 min. gaar. Verwarm de fijngesneden fudge 1 min. in de magnetron. Roer om en verwarm nog 45 sec. Herhaal dit tot de karamel mooi glad is. Serveer de dadelcake met poedersuiker en karamelsaus.

tip

algemeenU kunt de dadelcake 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Maak de karamelsaus vlak voordat u de cake serveert.