bewaar
Mini-boontjessalade
Mini-boontjessalade
bewaar

Mini-boontjessalade

20 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

16

haricots verts

½ bakje

groene aspergetips

2 eetlepels

sinaasappelsap

½ theelepel

mosterd

3 eetlepels

olijfolie

½ zakje

veldsla

olijven

parmezaanse kaas

Aan de slag

Kook in water met weinig zout de haricots verts in 5 min. beetgaar, haal ze uit de pan en spoel ze af met koud water. Kook in hetzelfde water de aspergetips 1-2 min. en spoel ook af met koud water. Snijd het puntje van de haricots verts en halveer ze in de lengte. Klop het sinaasappelsap met mosterd, olijfolie en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Meng de veldsla, haricots verts en de aspergetips met de sinaasappeldressing. Verdeel de salade over 4 schoteltjes, garneer met gehalveerde taggia-olijven en wat krullen parmezaanse kaas. Bestrooi met wat sinaasappelschil en (versgemalen) peper naar smaak.

tip

algemeenDit gerecht is - in dezelfde hoeveelheden - ook geschikt als tussengerecht voor vier personen.