bewaar
Boontjessalade
Boontjessalade
bewaar

Boontjessalade

30 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

15 personen

1 kg

sperziebonen

4 eetlepels

olijfolie

1

rode ui

2 tenen

knoflook

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 pot

Taggia-olijven

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Kook de sperziebonen in een ruime pan water met zout 3-4 minuten (ze moeten nog knapperig zijn). Giet de bonen af, laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Bewaar ze tot verder gebruik afgedekt in de koelkast. Verhit de olijfolie in een grote wok. Roerbak hierin de ui lichtbruin, voeg de boontjes en de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten. Haal de boontjes uit de pan, breng op smaak met citroenolie, zout, peper en de olijven.

algemeenSnijd alleen het harde stukje van de sperzieboon en laat het sierlijke topje zitten: ziet er prachtig uit, smaakt even lekker en het vermindert het dopwerk met de helft!