bewaar
Witlof met casselerrib en port salut
Witlof met casselerrib en port salut
bewaar

Witlof met casselerrib en port salut

20 min. bereiden
10 min. wachten
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

witlof

1 stukje

kaas

1

tuinkruiden bouillontablet

2 el

grove mosterd

2 pakjes

casselerrib

1 duopak

krieltjes

1 zakje

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • grote rechthoekige ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Stronkjes witlof schoonmaken. Schil van kaas snijden, kaas in 8 gelijke plakjes snijden en plakjes nogmaals halveren. In pan met ruim kokend water met verkruimelde bouillontablet hele stronken witlof in ca. 5 min. beetgaar koken. Kookwater afgieten, witlof iets laten afkoelen en in lengte halveren. Witlof met snijkant naar beneden aansluitend in ovenschaal leggen. Bovenkant van witlof met mosterd bestrijken, op elk stuk witlof dubbelgevouwen plakje casselerrib leggen en daarop plakje kaas. Ovenschaal ca. 10 min. in midden van oven zetten tot kaas gesmolten is. Intussen krieltjes koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookwater afgieten en bieslook erboven fijnknippen. Krieltjes over 4 borden verdelen. Witlof ernaast leggen.