bewaar
Met blauwaderkaasgegratineerde witlof
Met blauwaderkaasgegratineerde witlof
bewaar

Met blauwaderkaasgegratineerde witlof

45 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

paddestoelenmelange

8 struikjes

witlof

2

sjalotten

2 eetlepels

olie

250 g

casselerrib

800 g

aardappels

1 zakje

bechamelsaus

500 ml

melk

150 g

blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden. Witlof schoonmaken, harde kern verwijderen en struikjes 8 min. koken. In koekenpan sjalot in olie 2 min. fruiten. Paddestoelen toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Witlof in vergiet laten uitlekken. Struikjes witlof omwikkelen met casselerrib en in ingevette ovenschaal leggen. Paddestoelen erover scheppen. Aardappels in 20 min. in weinig water met zout gaarkoken en afgieten. Intussen in steelpan bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met melk. Kaas boven saus verbrokkelen en zachtjes verwarmen tot kaas is gesmolten. Saus over witlof en paddestoelen in ovenschaal schenken. Schotel in oven in 15 min. gaar en goudbruin laten worden. Witlof serveren met gekookte aardappels.